När skärpa blir långtråkigt

Jag är verkligen förtjust i att ta bilder med skärpa, gärna i svartvitt. Men ibland är det också väldigt skönt att gå loss med kameran utifrån en bildidé där betraktaren får vara medskapare av bilden genom sin fantasi. Även om det är möjligt att se vad bilden föreställer, så kan uttrycket ändå ge associationer hos betraktaren på ett helt annat sätt än en skarp, välkomponerad bild. Dessa bilder är tagna med motsvarande 60 mm brännvidd (”fullformat”) och bländare 22. I det vackra vädret gav det slutartider (på lägsta ISO) mellan 1/15 och 4 sekunder, beroende på ljuset. Sen är det bara att röra på kameran samtidigt som man tar bilden. Horisontellt, vertikalt, rotation eller hur man nu vill. Sen får man vara beredd på att folk kommer fram och undrar vad man håller på med men det kan man väl bjuda på, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: