I historien

Många är vi i detta avlånga land som delar en fascination för det övergivna. På åtskilliga bloggar och andra forum kan man ta del av bilder och texter som beskriver lämningar och spår från det som varit. Personligen är jag mest intresserad av det människor har sysslat med, inte så mycket av hur de bodde. Gamla bruk, gruvor, smedjor, lanthandlar, värdshus och annat där människor arbetade och bidrog till mycket av det goda liv som vi ser som helt självklart idag.

När man befinner sig på sådana platser och inser hur hårt livet var för många av de som slet ihop lite pengar för att ställa mat på bordet, blir man ganska ödmjuk. Vi människor har så lätt att hitta fel och brister i det vi har omkring oss. Kanske borde vi oftare vara tacksamma över att de allra flesta av oss faktiskt har mycket goda förutsättningar att leva ett liv som man i tidigare generationer förmodligen inte kunde föreställa sig i sin vildaste fantasi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: