Vad är en fotografisk bild?

För några år sedan gick jag en universitetsutbildning med fokus på de filosofiska aspekterna på fotografering. För den som kan ha ett intresse för sådant lägger jag in ett avsnitt av ett av mina arbeten under kursen som kanske kan fungera som utgångspunkt för egna reflektioner. Vad Flusser, Barthes och Sontag tyckte får ni ta reda på själva 🙂 Mycket nöje!

En kommentar på “Vad är en fotografisk bild?

Add yours

  1. Intressant resonemang som leder till eftertanke. Nu är jag själv ingen ”fotograf” och använder kameran mer för att dokumentera än att experimentera. Ibland för att dokumentera intryck och sinnesstämningar och ibland lyckas jag men ibland blir det bara platt. Det är lite som att dricka ett gott vin i en bergsby i Spanien för att sedan köpa med en flaska hem och tro att det smakar lika gott i vardagssoffan i hemmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: